Sök:

Sökresultat:

116 Uppsatser om SSAB Tunnplåt - Sida 1 av 8

Optimering av maskinprocess

Since 2007, I´ve been working in the steel industry in a place called ?SSAB?. That?s why itseemed right to contact them for this thesis.The SSAB concern is global, but SSAB Sweden involves raw steel producing in Luleå, heavyplate producing in Oxelösund, and sheet metal producing in Borlänge..

Metod för val av sunda yt-material

Since 2007, I´ve been working in the steel industry in a place called ?SSAB?. That?s why itseemed right to contact them for this thesis.The SSAB concern is global, but SSAB Sweden involves raw steel producing in Luleå, heavyplate producing in Oxelösund, and sheet metal producing in Borlänge..

LÃ¥sning till spolkarslock

Since 2007, I´ve been working in the steel industry in a place called ?SSAB?. That?s why itseemed right to contact them for this thesis.The SSAB concern is global, but SSAB Sweden involves raw steel producing in Luleå, heavyplate producing in Oxelösund, and sheet metal producing in Borlänge..

SSAB Tunnplåts strategikommunikation 2005-2007 : en studie av strategispelet

SSAB Tunnplåts ledning utarbetade under 2004/2005 fram en ny strategiplan. Denna kommunicerades ut i olika steg under 2005 och 2006. Ett av stegen var projektet Strategispelet.Syftet med denna uppsats är att analysera SSAB Tunnplåts genomförande av den strategikommunikation som utfördes 2005-2007 i Borlänge och Luleå, med fokusering på Strategispelet. Fanns det brister i projektet Strategispelet och kunde de i så fall ha undvikits?Vi har genom intervjuer vid SSAB Tunnplåt skapat en bild av strategikommunikationen.

Försök med Rhodamin i vattensystemen på SSAB Tunnplåt AB i
Luleå

SSAB tunnplåt AB i Luleå vill kunna styra processerna i masugnen, vid stålverket och koksverket på ett sådant sätt att i första hand gränsvärden och i andra hand riktvärden inte ska kunna överskridas mot recipienten Inre Hertsöfjärden. För att kontrollera att dessa värden inte överskrids sker varje vecka egenkontroller av SSAB:s vattensystem. Vid driftstörningar sker dessa egenkontroller dagligen om det är nödvändigt. Som ett led i denna egenkontroll har SSAB behov av att skaffa sig bättre uppfattning om uppehållstider och utspädningsfunktioner i de befintliga systemen som finns tillgängliga för transport av kyl- och processvattnet. Syftet med detta examensarbete har därför varit att ta fram ett underlag, angående uppehållstider och utspädningseffekter i vattensystemen på metallurgiområdet och på koksverket, som SSAB kan använda sig av vid driftproblem eller driftstopp.

Extern Web-service-lösning vid SSAB Tunnplåt i Borlänge- för kommunikation med sina distributions lager

Detta examensarbete har utförts på SSAB- Tunnplåt i Borlänge under vårterminen 2004 och omfattar 10 veckors arbete.SSAB sköter idag sin kommunikation med distributionslagren via fax, telefon eller e-post. Eftersom detta är ett ganska tidskrävande kommunikationssätt, vill SSAB ha en smidigare och snabbare kommunikationslösning. Den lösning som SSAB vill ha är en extern Web-service-lösning för att upprätta en säker kommunikation med sina distributionslager.Parallellt med byggandet av Web-service-lösningen arbetades en förvaltningsmodell fram. Den beskriver hur förvaltningsorganisationen med dess rutiner kan se ut vid implementering av lösningen.För att skapa en säker förbindelse med Web-servicen skall en webbklient användas som i sin tur anropar en COM+ komponent. Detta för att kunna skicka med certifikatet ifrån webbklienten till webbservern där Web-servicen ligger.

Riskinventering med grovanalys: saltsyrahantering, SSAB Tunnplåt AB, Borlänge

SSAB Tunnplåt AB i Borlänge arbetar aktivt med att förebygga olyckor och som en del i detta arbete utförs riskinventeringar och riskanalyser över företagets olika processer. Denna rapport syftar till att identifiera risker som uppkommer i samband med transport och lossning av saltsyra inom SSAB Tunnplåt AB´s område. Förslag till säkerhetshöjande åtgärder för de risker som är utmärkande ska även tas fram. Saltsyrahanteringen inom SSAB Tunnplåt AB i Borlänge har studerats och möjliga skadehändelser har identifierats. Sannolikhets- och konsekvensbedömningar för dessa har skattats, varefter en riskbedömning har presenterats i form av en riskmatris.

Att ge förutsättningar för trivsel och arbetsglädje : Konflikthantering vid SSAB i Luleå

Syftet med detta examensarbete var att undersöka hur konflikthanteringsarbetet fungerar vid SSAB i Luleå samt om mål och strategier för detsamma förmedlas på ett sätt som motiverar medarbetarna att arbeta målinriktat med konflikthantering. Examensarbetet fokuserar endast på mellanmänskliga konflikter inom en specifik arbetsgrupp. Genom abduktiv metod där halvstrukturerade intervjuer utgjorde en grund för en enkätundersökning till medarbetarna, besvarades frågorna: Hur upplever medarbetarna att konflikthanteringen fungerar? Är SSAB:s mål och strategier förmedlade på ett sätt som främjar medarbetarnas motivation att arbeta målinriktat med konflikthanteringen? Resultatet visade att SSAB inte har några mål eller strategier för konflikthantering som är gemensamt för hela organisationen. Ansvarig chef vid den arbetsgrupp som var mål för undersökningen visade sig ha en målsättning med konflikthanteringen samt en strategi för hur arbetet ska genomföras.

"Effektiva säljverktyg leder till ökad kommunikation" : En studie av SSAB Tunnplåts säljverktyg

Denna uppsats behandlar SSAB Tunnplåt och deras önskan att öka försäljningen av tunnplåt. Detta antas kunna uppnås genom att förbättra kommunikationen genom säljverktygen. Säljverktygen innefattar telefonsamtal, personliga möten, broschyrer, videokonferenser, branschtidningar, e-post samt SSAB Tunnplåts hemsida. Eftersom företaget inte erhåller tillräcklig kunskap om säljverktygen medför detta att företaget inte kan förändra eller förbättra säljverktygen för att effektivisera kommunikationen. Syftet med undersökningen är därmed att tillhandahålla uppdragsgivaren med förslag och förbättringar gällande säljverktygen samt redovisa deras användning..

Delaktighet för välmående och överlevnad: Fallstudie om en organisation med ambition att tillvarata sin fulla potential

Ledningen för SSAB i Luleå när en övertygelse om en välmående personal, som en förutsättning för en välmående organisation. I sin strävan att uppnå förutsättningen ingår flera verktyg varav ett är delaktighet, vilket efterfrågas inom ramarna för ett nytt produktionssystem, SSAB One. Syftet med föreliggande examensarbete är dels att undersöka hur ett led med tre chefer samt en coach på SSAB i Luleå arbetar med att skapa förutsättningar för den delaktighet de efterlyser. Vidare att finna svar på hur medarbetarna upplever sina möjligheter att vara delaktiga och hur förutsättningarna kan bli bättre. Metoden karaktäriseras av ett abduktivt tillvägagångssätt.

Ën studie angående SSAB och VMI : Ett beslutsunderlag

SSAB är en svensk stålproducent som grundades år 1978. På senare år har företagets marginaler minskats och koncernen har dragits med förluster, till följd av ökad konkurrens och stigande råvarupriser. SSAB har till följd av detta försökt öka sin konkurrenskraft genom att erbjuda sina kunder värdeadderande tjänster. Som ett led i detta är SSAB intresserade av huruvida VMI kan vara en sådan tjänst.Denna rapports syfte är således att ta fram ett beslutsunderlag för SSAB huruvida förutsättningar för VMI-samarbete mellan SSAB och deras kunder finns, hur detta samarbete bör se ut och vilka kostnadsförändringar som uppstår. Syftet har brutits ned i tre mindre områden.

Effektivisering av skärsnitt vid blandzonskontroll: Ett DMAIC projekt vid SSAB

På Svenskt Stål AB (SSAB) i Luleå tillverkas höghållfast stål som, innan det säljs, formas till rektangulära stålämnen genom en kontinuerlig stränggjutningsprocess. För att ej få några kostsamma stopp i produktionen tillämpar SSAB en kontinuerlig produktion, vilket medför att ämnena kommer bestå av två olika stålkvaliteter vid ett stålbyte, ett i vardera änden. Ett stålbyte innebär att SSAB förändrar den ingående stålblandningen. För att säkerställa vilka ämnen det är som innehåller två olika stålblandningar utförs provtagningar i början och i slutet på ämnena. Provtagningar görs endast på ämnen som är planerade att innehålla två stålkvaliteter, det vill säga blandzonsämnena.Syftet med examensarbete är att undersöka om det är möjligt att effektivisera kontrollen av blandzonsämnena utan att resultaten från analyseringen påverkas.

Förbättringsarbete med stöd av Sex Sigma-metoden DMAIC: en
fallstudie på SSAB Tunnplåt AB i Luleå

Detta examensarbete är utfört på SSAB Tunnplåt AB i Luleå som tillverkar stålsträngar, även kallat slabs. Syftet med denna rapport är att beskriva hur det undersökta företaget kan införa och använda sig av arbetssättet Sex Sigma och dess förbättringsmetod DMAIC, med målet att reducera kvalitetsbristkostnader. För att möjliggöra detta har ett förbättringsprojekt genomförts där de analysbommar som uppkommer vid legering av stål som innehåller niob (Nb) utretts. De datainsamlingsmetoder som använts är intervjuer samt utvalda kvalitetsverktyg som föreslagits inom den använda förbättringsmetoden DMAIC. Projektets resultat visar att SSAB Tunnplåt AB i Luleå skulle kunna dra stora fördelar av att använda sig av Sex Sigma och DMAIC-metoden i framtida förbättringsprojekt.

Lagra eller icke lagra?: en förstudie avseende e-handel av förnödenheter vid SSAB Tunnplåt AB

SSAB Tunnplåt AB, ingår i koncernen SSAB Svenskt Stål och är Nordens största tillverkare av tunnplåt och en av de ledande aktörerna i Europa. För att konkurrera räcker det inte med att producera de bästa varorna utan företaget måste även kunna uppnå en inre effektivitet där bland annat onödig lagerhållning elimineras och beställningsmetoder är optimerade. Syftet med examensarbetet är att skapa en förstudie avseende möjligheter till en eventuell eliminering av egen lagerhållning och övergång till e- handel av förnödenheter vid SSAB Tunnplåt AB i Luleå. Syftet har uppnåtts genom att analysera möjligheter till avveckling av egen lagerhållning och övergång till behovsbeställning av förnödenheter inom VVS. Vidare har en analys och beskrivning av alternativa e-handelslösningar genomförts där för- och nackdelar redovisats och renderat i rekommendationer.

En utvidgning av handelssystemet för utsläppsrätter: konsekvenser för kostnadsstrukturen hos SSAB

Denna uppsats syfte är att undersöka hur en utvidgning av det europeiska systemet för handel med utsläppsrätter påverkar kostnadsstrukturen hos SSAB. Transportsektorn inom EU och Sverige står för en betydande andel av de totala utsläppen av koldioxid och lämpar sig bra för att bygga ut systemet med. Sverige kan välja att antingen själva inkludera Sveriges transportsektor i handelssystemet eller så inkluderas hela den europeiska transportsektorn i systemet. SSAB är det företag i Sverige som släpper ut mest koldioxid av de företag som ingår i handelssystemet. Hur ett inkluderande av transportsektorn påverkar SSAB:s kostnader bestäms i stor utsträckning av om de existerande skatterna på transportsektorn avskaffas eller ej.

1 Nästa sida ->